Kirsten Elley og Liselotte Horneman Kragh

Foto: Morten Faurby/Montgomery Studio


Liselotte:

F. 1962, teolog og religionshistoriker, tidligere sognepræst i Sønderjylland, stifter og tidligere ejer af Livsceremonier, forfatter til to bøger om døden (Døden nær, en brugsbog i nærvær omkring døende (2011) og Den fortrolige død - at besinde sig på sin dødelighed (2012) , en digtsamling - Why Death is Such a Nuisance - om sorg og demens (2017), medforfatter sammen med Elene Fleischer til I selvmordets kølvand, hjælp til at bære det ubærlige (2019), som fik Papagenoprisen i 2020. Foredragsholder, underviser, rådgiver i NEFOS, samtalepartner - er nogle af de andre kasketter, hun også har på. 


Hun er gift, bor i Silkeborg og er den stolte mor til seks sønner i alderen 14-33 år, og år for år vokser flokken, nu med skønne svigerdøtre, endnu ikke nogen børnebørn. 


Uhelbredeligt sulten læser. Finder jordforbindelsen ved at bage, strikke, sy og løbe. 

Kirsten: 

Kirsten Elley er journalist med 26 års ansættelse på Jyllands-Posten bag sig. Hun var herefter chef i DR, pressekoordinator for H.M. Dronningens officielle besøg i Slesvig-Holsten i 2019, og nu er hun projektchef i Flensborg, hvor hun arbejder med mindretals-problematikker på Flensborg Avis. Kirsten er halvvejs i hus med en uddannelse som NLP-terapeut og har et landligt, solidt drive og en ukuelig optimisme - undtagen når den fejler.


Kirsten er blvet skilt i nyere tid og bor nu i Sønderborg. Hun er mor til to store døtre hjembragt fra Kina. Begge to bor heldigvis hjemme lidt endnu for at yde kærlig mor-bashing, når det synes påkrævet.


Nå ja, så tumler Kirsten også med at styre to egenrådige terriere, og hun maler på store lærreder i fritiden. Det er både bogstaveligt og i overført betydning. Akkuratesse, fejlfinding og at møde til tiden, hører ikke til hendes absolutte spidskompetence. Tålmodighed og laden stå til er dyder, hun øver sig på. De farverige fortællinger er hendes levebrød og har hendes glødende interesse. Dem deler hun rundhåndet ud af.


Kirsten fortalte historien om sin opvækst i et dansk-tysk hjem i en podcastserie på P1 udgivet i anledningen af 100-års jubilæet for Genforeningen. Hør den her